Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

enokrilna dvoriščna vrata avtomatska  

 

DVORIŠČNA VRATA : KAJ MORAM VEDETI PRED NAKUPOM?

 
line decor
  DVORIŠČNA VRATA  ::DRSNA DVORIŠČNA VRATA   :: KRILNA DVORIŠČNA VRATA :: POGONI DVORIŠČNIH VRAT
line decor
   
 

DRSNA DVORIŠČNA VRATA - VSE INFORMACIJE

Drsna dvoriščna vrata ločimo glede na vodila na:

 • Samonosna drsna dvoriščna vrata
 • Na vodilih drsna dvoriščna vrata

Drsna dvoriščna vrata imajo pred krilnimi vrati določene prednosti:

 • Za odpiranje porabijo drsna dvoriščna vrata manj prostora, saj se odpirajo vzporedno že z obstoječo ograjo dvorišča.
 • Manj težav je tudi pri odpiranju pri snegu, saj je upor snega na rob vrat manjši.
 • Če imamo že vgrajena drsna dvorišča vrata, lahko namestimo le motor in sistem elektronike in je investicija mnogo nižja, kot če bi vgrajevali nova vrata.
 • Elektriko moramo pripeljati le do enega elektromotorja (in ne do obeh, tako kot pri avtomatiki za krilna dvoriščna vrata)

Drsna dvoriščna vrata slabosti:

Drsna dvoriščna vrata se odpirajo nekoliko počasnejše od krilnih vrat (z avtomobilom moramo počakati malo več časa, preden je prehod dovolj velik, da lahko zapeljemo skozi, kot pri krilnih vratih).

DRSNA DVORIŠČNA VRATA
SAMONOSNA DRSNA AVTOMATSKA DVORIŠČNA VRATA                                                                            

Samonosna dvoriščna vrata imajo posebnost v sistemu, ki zagotavlja drsenje ležajnih koles po tekalnih vodilu, ki je v sklopu vrat in na ta način dvoriščna vrata za drsenje ne potrebujejo vodila v tleh. Tako je omogočeno enostavnejše čiščenje dovoznih poti, razen tega pa vrata so tudi bolj estetska. Potrebujejo pa samonosna dvoriščna vrata več prostora za vgradnjo, saj je dolžina vpetja samonosnih dvoriščih vrat 1/3 celotne odprtine dvoriščih vrat.

Drsna dvoriščna vrata so najpogosteje izdelana iz profilnih cevi, kar je tudi cenovno najugodnejša opcija, katerih dimenzija je odvisna od višine in širine vrat. Upoštevati je potrebno vse faktorje, ki vplivajo na dobro delovanje vrat (višina, dolžina, teža, veter, itd.) Drsna dvoriščna vrata so lahko dolga tudi več kot 10 m in tako zadostijo tudi potrebam podjetij. Pri vratih večjih širin in višin so v okvirju statične diagonale, ki preprečujejo nagibanje vrat. Drsna dvoriščna vrata se uporabljajo za varovanje dostopa do objektov, dvorišč in parkirišč.

Vrata so lahko opremljena z avtomatiko za drsna vrata, ki omogoča elegantnejšo uporabo.

V kombinaciji z garažnim pogonom je možnost odpiranja za dvoriščna vrata kot tudi garažna vrata naenkrat z enim daljinskim upravljalnikom. Vsa vrata se lahko odpirajo tudi ročno in so tako opremljena s ključavnico za zaklepanjem vrat v zaprtem položaju.

Dvoriščna vrata pa so lahko tudi iz kovane konstrukcije, ki je cenovno dražja, vendar bolj estetska izvedba. Kovana zunanja dvoriščna vrata so izdelana iz močnejših kovanih profilov, kovanih elementov in ornamentov, ki so vroče cinkani in prašnato pobarvani.

Priporočene so različne korozijske zaščite kovinskih-kovanih površin konstrukcije:

 • Prašno barvana dvoriščna vrata
 • Vroče pocinkana dvoriščna vrata
 • Vroče pocinkana in prašno barvana dvoriščna vrata
 • Inox
 • Aluminij

NA VODILIH DRSNA AVTOMATSKA DVORIŠČNA VRATA


Klasična dvoriščna vrata s tirnico, ki na dveh kolesih, pritrjenih na vrata, drsijo po talnem vodilu. Prednost teh vrat je, da potrebujejo manj prostora.

Drsna vrata so najbolj razširjen tip avtomatskih vrat, saj se ponašajo z odlikami zanesljivosti, varnosti in neopaznosti. Pogon teh vrat je običajno izveden preko zobate letve.

Dvoriščna vrata se po želji lahko izdelajo s tečaji in ključavnicami iz nerjavečega inox železa, kar občutno podaljšuje življenjsko dobo dvoriščnih vrat.


DRSNA DVORIŠČNA VRATA - NAJUGODNEJŠI PONUDNIKI - VSTOPI:

 

avtomatska drsna dvoriščna vrata

 

enostavna avtomatska drsna dvoriščna vrata