Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

enokrilna dvoriščna vrata avtomatska  

 

DVORIŠČNA VRATA : KAJ MORAM VEDETI PRED NAKUPOM?

 
line decor
  DVORIŠČNA VRATA  ::DRSNA DVORIŠČNA VRATA   :: KRILNA DVORIŠČNA VRATA :: POGONI DVORIŠČNIH VRAT
line decor
   
 

KRILNA DVORIŠČNA VRATA - VSE INFORMACIJE

KRILNA DVORIŠČNA VRATA                                                                                                                                            
Krilna vrata so najstarejša izvedba za zapiranje dovoznih poti. Možna izvedba so enokrilna ali dvokrilna dvoriščna vrata.

ENOKRILNA DVORIŠČA VRATA

Krilna dvoriščna vrata imajo to slabost, da posegajo v prostor dvorišča (potrebujejo prostor za odpiranje) in da se težje prilagodijo terenu, ki ni raven. Dvokrilna dvoriščna vrata so lahko poljubne dolžine. Krili za dvoriščna vrata sta lahko enakomerne širine ali pa je eno krilo krajše in se uporabi kot funkcija prehoda za osebe. Daljinski upravljalci za dvoriščna vrata so praviloma opremeljeni z dvema tipkama od katerih ena odpira in zapira vrata, ter po želji zaustavlja obe krili, druga pa eno od kril, kar se vse predhodno programira v komandni pološči, ki je nameščena na stebru dvoriščnih vrat. Programirajo se tudi časovni intervali, s katerimi določimo, po kolikšnem času se dvoriščna vrata sama zaprejo, ko smo jih oprli z daljinskim upravljalcem. Ta funkcija in ostale pa se lahko tudi poljubno izklopijo.

Običajno so dvorišča vrata sestavljena iz dvokrilnih dvoriščnih vrat za prehode z motornimi vozili in ločeno enokrilnih dvoriščih vrat za pešce.

Krilna dvoriščna vrata so pogosto izdelana iz profilnih cevi, katerih dimenzija je odvisna od višine in širine vrat. Upoštevani so vsi faktorji, ki vplivajo na dobro delovanje vrat (višina, dolžina, teža, veter, itd.). Pri daljših razponih med stebroma so krila ojačana z diagonalami, preprečujejo morebiten poves vrat. Krilo vrat so preko nastavljivih tečajev pritrjena na kovinske stebre ustreznih dimenzij ali obstoječe oz. predhodno postavljene stebre iz betonskih elementov.

Dvokrilna dvoriščna vrata se zapirajo v lovilec dvokrilnih vrat- talna pripira, ki se ustrezno montira kjer se krili stikata v zaprtem položaju. Pri ročnem zapiranju se vrata poljubno lahko opremijo z cilindrično ključavnico ali preprosteje z zapahom, ki ima možnost zaklepanja z obešanko ter talnim zapahom na enem izmed kril, ki stabilizira krilo v zaprtem položaju.

Krilna vrata se lahko opremijo z ustrezno avtomatiko glede na dolžino in težo posameznih kril. Poznana sta dva tipa avtomatizacije krilnih vrat. Ročična pogona, ki se montirata na krilu in sta vidna ter talni pogoni.

Krilna dvoriščna vrata:

1. Enokrilna: Zanje se odločamo pri ožjih prehodih ali kadar imamo na voljo prostor za umik krila le na eni strani.

2. Dvokrilna: To je najpogosteje izbrani tip vrat. Za uporabo jih priporočamo povsod tam, kjer je za umik kril dovolj prostora.

Slaba plat obeh tipov vrat krilne izvedbe je, da zavzameta veliko prostora v dvorišču.

KRILNA DVORIŠČNA VRATA - IZBOR NAJUGODNEJŠIH PONUDNIKOV - VSTOPI:

 

dvokrilna dvoriščna vrata

 

enokrilna dvoriščna vrata avtomatska